L’empresa municipal B:SM ha iniciat les obres d’un accés per a vianants i vehicles al Port Olímpic, que es convertirà en la nova porta d’entrada a aquest espai gestionat per l’Ajuntament de Barcelona. De moment, s’hi estan fent els treballs previs, però suposen el tret de sortida a una transformació en profunditat de tot el recinte que continuarà al setembre amb la reforma dels locals on hi havia les discoteques.

El nou accés al Port Olímpic es farà des de l’avinguda del Litoral, als peus de la torre Mapfre, i permetrà salvar el desnivell que hi ha entre la cota de la ciutat i el port. El vial desembocarà entre els antics locals d’oci nocturn i es podrà accedir al pàrquing de B:SM, que es renovarà. Les obres tenen un pressupost de 3,6 M € i s’allargaran un any. Quan acabin, s’enderrocarà la rampa que ara permet l’entrada amb cotxe al Port Olímpic.

De discoteques a economia blava

A finals de setembre, després de la temporada nàutica d’estiu, arrencarà la reforma del moll de Mestral, on hi havia els locals d’oci nocturn. En aquest espai hi haurà oficines per a empreses de l’anomenada economia blava, un sector pel qual aposta el consistori i que inclou un ventall d’activitats que va des de la biotecnologia fins a la navegació o l’esport tecnològic vinculat al mar.

El moll acollirà 23 locals i una sala d’actes amb capacitat per a 150 persones que podran fer servir les empreses que s’instal·lin al Port Olímpic i la ciutadania en general. La reforma d’aquests locals també durarà un any i s’hi invertiran 5,1 M €. El consistori preveu que l’activitat econòmica que s’hi generi permeti crear 250 llocs de treball. D’economia blava també n’hi haurà al dic de recer, amb 28 locals més.

Un doble passeig al dic de recer

Després de les tasques per reforçar el dic de recer de cara a futurs temporals marítims, l’actuació en aquesta part que protegeix el Port Olímpic del mar obert se centrarà a habilitar-hi un passeig a doble altura. N’hi haurà un a tocar de les embarcacions, on hi haurà locals d’economia blava, i també un altre a la part superior. A més, els dos nivells quedaran connectats als extrems per facilitar la mobilitat a peu. Ara només es pot accedir al dic per un costat.

La renovació dels locals del dic per a activitat empresarial (amb 70 magatzems per a material marítim) i la urbanització del nou passeig tenen un pressupost de 9 M € i s’allargaran 15 mesos (a partir del setembre del 2022).