El ministre d’Esports, Miquel Iceta, descarta ser el candidat socialista a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, com apunta el diari ‘El Periódico’. “Absolutament, no hi ha cap ni una possibilitat que això passi”, ha afirmat de forma contundent en un acte al Liceu.

Responent a preguntes dels mitjans, Iceta s’ha desfet en elogis cap a l’actual tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. “Estic convençut que jo no seré el candidat a l’alcaldia de Barcelona. Tenim un magnífic candidat que, a més, jo crec que serà un gran alcalde, que és Jaume Collboni”, ha sentenciat.

Fent broma, Iceta ha explicat que ell és de “la cultura americana, de ‘si funciona no ho arreglis’. Aquí més aviat en diem ‘no ho espatllis'”. “Nosaltres fem apostes molt serioses, de treball continuat, de projecte molt sòlid”, ha dit referint-se al projecte socialista. També pronostica que aquesta no serà la darrera vegada que es publica una notícia sobre la seva candidatura: “Però vostès hauran estat testimonis que jo he dit que no hi ha possibilitats”, ha dit als periodistes.

El PSC fa pinya amb Collboni

També aquest dilluns, el PSC ha fet pinya amb Jaume Collboni. La portaveu dels socialistes, Alícia Romero, li ha expressat públicament el suport. Ha afegit que “al PSC en aquest tema no hi ha escletxes, ni dubtes” i ha posat l’accent en la independència del PSC. “No sé quines són les intencions del PSOE. Nosaltres som el PSC, saben que som un partit independent. Les decisions dels candidats dels municipis de Catalunya les prendrà el PSC”, ha etzibat.

Poc abans, el mateix Collboni havia respost a una possible candidatura d’Iceta posant en relleu que el PSC “és un partit democràtic” i que si qualsevol persona vol presentar la seva candidatura “aniríem a primàries”.