La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha negat aquest dilluns que el ministre d’Esports, Miquel Iceta, pugui ser candidat a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, com apunta el diari ‘El Periódico’. D’aquesta manera, els socialistes catalans mantenen públicament el seu suport a l’actual tinent d’alcalde de l’Ajuntament: “Jaume Collboni és el nostre candidat”, ha assegurat Romero en roda de premsa.

En aquest tema no hi ha escletxes, ni dubtes. Tot el suport a Jaume Collboni
Alícia Romero, portaveu PSC

Romero també ha recordat que aquesta és l’aposta de Salvador Illa: “Ho ha dit en innombrables ocasions”. “Crec que al PSC en aquest tema no hi ha escletxes, ni hi ha dubtes i, per tant, estem amb tot el suport a Jaume Collboni”, ha afirmat. També ha afegit que “avui hi ha un 100 % de possibilitats que Collboni sigui candidat”.

Sobre la intenció del PSOE que els ministres del govern siguin candidats a les municipals catalanes, el PSC defensa la seva independència a l’hora de decidir els candidats a les municipals de Catalunya.

Collboni: “Si això passés, aniríem a primàries”

El mateix Collboni també ha respost aquest matí a una possible candidatura d’Iceta a les eleccions municipals de Barcelona. En una entrevista a RAC1, s’ha mostrat convençut que serà ell qui encapçalarà la candidatura del PSC a les eleccions municipals. Creu que tot plegat són especulacions i no creu “que això passi”. En tot cas, assegura que el PSC “és un partit democràtic” i que si qualsevol persona vol presentar la seva candidatura “aniríem a primàries”.

Collboni ha recordat que aquesta situació ja es va donar el 2011, quan Jordi Hereu i Montserrat Tura es van enfrontar per encapçalar la candidatura del PSC a Barcelona.