platges Barcelona Sant Joan 2022

El desallotjament de les platges de Barcelona la matinada d’aquest Sant Joan 2022 començarà a les sis. Fonts de la tinença de Seguretat han confirmat a betevé que es manté l’horari habitual, i que la Guàrdia Urbana començarà a fer fora les persones que estiguin a la sorra a les sis del matí, i no a les cinc, com ha apuntat aquest matí el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, en una entrevista al ‘Cafè d’idees’, de RTVE. L’objectiu és que els banyistes trobin l’espai net quan s’hi acostin a primera hora del matí.

Sant Joan 2022 a Barcelona: els millors plans per viure la revetlla

La previsió de l’Ajuntament és que 60.000 persones vagin a les platges de la ciutat durant aquesta nit de revetlla, la mateixa xifra que l’any 2019, abans de la pandèmia. “És la nit de l’any que tenim més gent al carrer”, ha explicat Collboni. Justament ara fa tres anys, els serveis de neteja van recollir 20 tones de residus de la sorra i els primers banyistes van poder accedir a la platja a les nou del matí.

Els xiringuitos tancaran a les 3.30 h

Sobre la polèmica al voltant de l’horari dels xiringuitos de les platges, Collboni ha dit que no en coneixia els detalls i ha anunciat que aquest dilluns el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, explicarà el dispositiu de la revetlla en roda de premsa. De moment, l’horari de tancament està fixat a les 3.30 h, no podran tenir barres addicionals ni tampoc contractar discjòqueis, i els clients hauran d’estar asseguts.

El Gremi de Restauració critica que aquestes normes van entrar en vigor l’any passat en un context de pandèmia, però que ara la situació no és la mateixa. Per això demana a l’Ajuntament de Barcelona que rectifiqui.