Lluís Rabell ha volgut felicitar Junts pel Sí per “uns resultats que són concloents”, però també denunciar que en aquestes eleccions les demandes socials “han quedat expulsades”. Per això, ha assegurat que a partir d’ara defensaran al Parlament “els drets socials de la ciutadania” envers una nova situació que ha pronosticat “plena d’incerteses”.

La nit electoral a la Fabra i Coats ha estat trista i de cares llargues. A mesura que augmentava l’escrutini els 10 diputats inicials no s’han mogut fins gairebé el 90% del recompte de vots, quan han aconseguit 11 escons. Aquesta diputada de Lleida que finalment s’ha obtingut ha generat un dels pocs moments alegres de la nit. Se suma així a l’escó de Tarragona i els nou de Barcelona. En total en aquests comicis aconsegueixen dos diputats menys dels que va obtenir Iniciativa i Esquerra Unida i Alternativa el 2012, tot i que només han perdut un miler de vots, no han aconseguit que l’alta participació els afavorís.

Amb el candidat Lluís Rabell, han seguit la nit electoral els líder d’Iniciativa Joan Herrera i Dolors Camats, també la resta dels membres de la candidatura de Barcelona, entre els quals membres de Podem Catalunya, com Albano Dante, i regidors de Barcelona en Comú a l’Ajuntament, com Laia Ortiz, Janet Sanz, Mercedes Vidal o Raimundo Viejo.