(EFE) L’exalcalde de Barcelona i candidat de Junts a les eleccions municipals 2023, Xavier Trias, sosté que l’estil de la seva successora en el càrrec i adversària en les properes municipals, Ada Colau, “està lligat al sectarisme i a menysprear la col·laboració“, a “la ràbia” i a “buscar la confrontació”.

“Soc la contraposició, en molts casos, a la senyora Colau”, ha subratllat Xavier Trias en una entrevista a EFE, en la qual ha assegurat que l’actual alcaldessa de Barcelona és “una persona que no escolta, no allarga la mà i té l’especialitat de buscar la confrontació: Aquests són bons, aquests són dolents”.

Per Trias, Ada Colau té una forma d’actuar “sense consens”, amb “una certa ràbia” i “maleducadament”, i el model de ciutat que vol consolidar “és una catàstrofe”, que té “majoritàriament en contra a l’opinió pública”.

“Si seguim així, això acabarà malament […] Jo em presento per ser alcalde perquè la gent em para pel carrer i em diu: Trias, això no pot seguir així”, afirma el candidat de Junts.

Vol un “resultat espectacular”

“La meva prioritat no és anar contra la senyora Colau, és guanyar i ser alcalde”, afegeix el polític, que es va jubilar fa quatre anys, després de 16 com a regidor de Barcelona —quatre dels quals com a alcalde— i a qui les últimes enquestes situen com a guanyador de les properes municipals a la capital catalana.

Però per Trias la victòria electoral no és suficient, ha d’aconseguir “un resultat espectacular” que la faci “indiscutible” i deixi clar que serà “el futur alcalde de Barcelona” i que no permeti “coses estranyes”, com després de les eleccions del 2019, en què va guanyar Ernest Maragall en nombre de vots, però que va portar Ada Colau de nou a l’alcaldia en aconseguir més suports per ser investida.

“Necessito que molta gent entengui que l’única manera de canviar les coses és ajudar Trias”, apunta, alhora que reitera, que no donarà suport a cap dels seus rivals per ser alcalde i que només pactarà per ser alcalde ell i tenir una majoria que li permeti “governar bé”.

“Tenen una manera de funcionar sectària”

“L’actual govern és un govern sectari. Tenen una manera de funcionar sectària. Van a la seva. No busquen complicitats ni al carrer ni dins de l’Ajuntament“, ha denunciat Xavier Trias, que creu que aquesta manera de procedir fa que no funcionin per aconseguir solucions. Insisteix que la manera d’entendre les coses d’Ada Colau és “jo faig el que vull”, malgrat que “fa les coses malament i les coses bones les espatlla”, assegura Trias.

Posa com a exemple del primer que hagi escomès la unió del tramvia per la Diagonal, malgrat que va ser rebutjada en una consulta ciutadana i, del segon, que “sense negociar amb els veïns” hagi fet la transformació en eix verd del carrer de Girona. També ha acusat l’alcaldessa i els seus governs de paralitzar projectes per a la carretera de les Aigües, el Morrot, la Sagrera o el Besòs, “no per estar en contra, sinó perquè eren projectes Trias”.

Per això, vol que aquests quatre projectes “tornin amb força a Barcelona” i afirma que no permetrà que els eixos verds espatllin els xamfrans de l’Eixample ni que la connexió del tramvia destrueixi la Diagonal, tres de les promeses del seu programa electoral que ja ha revelat.