L’alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú a les eleccions municipals 2023, Ada Colau, ha dit en una entrevista a ‘El País’ que el candidat socialista, Jaume Collboni, hauria d’esclarir si obre la porta a la sociovergència o la tanca. Colau s’ha mostrat sorpresa que Collboni estigui valorant un possible pacte amb Trias, si els números els ho permeten. Ara com ara, segons la darrera enquesta públicada, la d”El Periódico’, Trias i Collboni sumarien prou regidors per poder governar. A més, actualment, ja hi ha un pacte de govern de Junts i PSC a la Diputació de Barcelona.

A Barcelona em semblaria inaudit perquè és una ciutat progressista, no crec que als votants socialistes els agradi”
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.

Quan li han preguntat també per la sortida de Collboni del govern municipal, Colau ha reiterat que ho considera un error greu i un acte irresponsable. “Abandonar unes responsabilitats de govern tan importants només per fer campanya el fa poc creïble com a candidat“, assegura l’alcaldessa. No obstant això, Colau diu ser conscient que per governar calen pactes i que interpel·larà el PSC. Considera, això sí, que BComú és la garantia perquè hi hagi un govern progressista a Barcelona

Lloa la feina de Janet Sanz

Ada Colau també ha lloat la feina feta fins ara de la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz. “Ha fet una feina excel·lent de transformació urbana i innovació que està tenint un ampli reconeixement internacional“. Ara bé, no ha volgut concretar si Jordi Martí serà el seu número dos. “Les llistes no estan tancades”, ha dit. Tampoc no ha concretat si es quedarà a l’Ajuntament si no guanya les eleccions. “La ciutadania decidirà i, tot i que hi ha posicions molt igualades, estem ben posicionats”.