(ACN / Redacció) El candidat del PP a les eleccions municipals 2023, Daniel Sirera, obre la porta a donar suport a una hipotètica alcaldia de Jaume Collboni o Xavier Trias. “Parlem-ne”, ha dit en una entrevista a l’ACN. En canvi, és contundent i descarta facilitar l’alcaldia a BComú i ERC: “A Colau i Maragall no els puc donar suport”. Detalla que el que farà serà “posar sobre la taula el meu programa i les meves condicions, que són més oportunitats per la ciutat. Si estan disposats a tirar endavant, podrem parlar”, conclou.

L’alcaldable del PP pretén que el seu partit sigui “decisiu” a la ciutat després de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. Sirera aspira a incrementar la representació municipal actual —el PP té ara dos regidors— i demana una “oportunitat” a la gent catalanista que no és independentista i que no sap a qui votar. “El que pretenem és que una força de centredreta i no independentista com el PP tingui molta força”, comenta.

Reconeix que el seu partit comparteix espai electoral amb bona part de Cs i diu que també ho fa amb una part més petita amb forces com el PSC o l’antiga CiU. “Hi ha gent catalanista que no és independentista i que no sap què fer amb el seu vot. A tots ells m’adreço per dir-los que hi ha una alternativa amb possibilitats reals d’entrar a l’Ajuntament“, apunta.

Ell, assegura, es pren la candidatura a l’alcaldia amb molta “responsabilitat” i descarta, ara com ara, cap llista conjunta amb una altra formació com per exemple Valents. Segons explica, hi ha dirigents d’altres formacions que en el passat li havien comentat que si ell fos al PP hi confiarien. “Ja soc al PP, ja soc el candidat”, afirma tot adreçant-se als votants de formacions com Cs o Valents per enviar-los un missatge: “Si volen sentir-se representants per algú que tingui possibilitats reals… Aquí hi ha Daniel Sirera i el PP“.

En paral·lel, confia que Vox no obtindrà representació perquè a les municipals “s’ha de parlar dels problemes reals” i serà un vot “més meditat”. Per tant, el PP no hi mantindrà cap mena de relació.

Fer fora Colau, “una necessitat nacional”

En qualsevol cas, remarca que el que li sembla “una necessitat nacional” és fer que Colau deixi l’Ajuntament. I és que el balanç que fa l’alcaldable del PP del govern entre BComú i el PSC és negatiu. “Han convertit Barcelona en una ciutat antipàtica, bruta, insegura i aquests són els responsables“, indica. A més, retreu a Collboni que hagi plegat del càrrec a l’executiu municipal per centrar-se a fer campanya. De fet, l’acusa d’intentar “enganyar” la gent i presentar-se a les eleccions fent veure que el que s’ha fet a Barcelona “no va amb ell”. “El que ha fet (Colau) ho ha fet gràcies al senyor Collboni; és prendre el pèl a la gent”, lamenta.

No al tramvia, sí a la moto

D’altra banda, el popular es mostra contrari a la interconnexió del tramvia per la Diagonal. “Sincerament, crec que no s’hauria de fer”, diu. Per contra, creu que hi ha alternatives com ara apostar més per mitjans com ara l’autobús que no “trenquin la Diagonal en dues parts”. Ara bé, la seva aposta és “molt decidida pel transport que complementa el transport públic”. “Hem de potenciar i apostar clarament per l’ús de la motocicleta”, planteja argumentant que la moto allibera la ciutat “d’embussos i contaminació”. Per fer-ho posa sobre la taula idees com ara rebaixar l’impost de circulació de les motos, que puguin circular per alguns carrils bus o garantir-ne l’aparcament.

Sobre les superilles, ni les defensa ni s’hi oposa. Això sí, demana que es facin “amb cap” veient quina afectació comporta el seu impuls. Sirera explica que està vivint en primera persona ja l’afectació de la futura Superilla de l’Eixample, ja que el carrer de València, on viu, “s’ha convertit en un infern” en assumir més trànsit provinent dels carrers que es volen pacificar. “Quan es va dissenyar la superilla no es va pensar a qui perjudicava? Em sembla una irresponsabilitat”, es queixa.

Més policies i revisió del contracte de neteja

L’alcaldable del PP reivindica més policies a Barcelona, tant agents de la Guàrdia Urbana com Mossos d’Esquadra per revertir “la inseguretat”. Creu que la creació de 1.000 places de Guàrdia Urbana en aquest mandat és insuficient i avisa de “trampes”, ja que assegura que prop de 500 agents s’han jubilat. A més, defensa que els policies siguin més al carrer i disposin de més eines i recursos, com ara més pales detectores de metalls. D’altra banda, també es mostra crític amb les ocupacions i creu que cal fer més per impedir que Barcelona sigui “ocupafriendly”.

Finalment, també critica que la ciutat està “bruta” i planteja que l’Ajuntament pugui revisar el nou contracte si no està donant els resultats esperats. També proposa revisar el porta a porta que es fa en alguns barris de la ciutat per garantir-ne el bon funcionament.