El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha carregat contra la Generalitat després que la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, hagi dit que “sobretot” el món local és qui haurà d’estar “amatent” davant de possibles trobades com els “botellons”, un cop s’acabi l’estat d’alarma el 9 de maig. A partir d’aquesta data ja no s’aplicarà ni el toc de queda nocturn ni el confinament perimetral de Catalunya.

“Estem una mica cansats que se’ns interpel·li quan no se sap què fer”, ha esclatat Collboni. En aquest sentit, recrimina que quan la Generalitat ha interpel·lat el govern municipal, com en el cas de la petició d’aixecar el confinament comarcal a Barcelona, no se’ls ha fet cas.

Reclama “claredat” al govern català

El primer tinent d’alcalde ha assegurat que és la Generalitat qui ha de dir “quines són les recomanacions i instruccions que fan als ajuntaments, i no al revés”. Collboni s’ha mostrat “sorprès” per les paraules de Vergés, i ha demanat “claredat” al govern català. També ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona sempre ha complert amb les instruccions de la Generalitat durant la pandèmia, hi estiguin “més o menys d’acord”.