L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat que, finalment, el govern hagi decidit prorrogar el confinament comarcal una setmana més, fins al 26 d’abril. Colau insisteix que la petició de l’Ajuntament d’ampliar el perímetre de la ciutat és per motius sanitaris i evitar aglomeracions, i insta el govern a canviar-ho “la setmana vinent, sens falta”. De fet, l’alcaldessa ha reclamat que dilluns mateix aquesta qüestió es torni a posar sobre la taula del Procicat.

Mentre aquest canvi no arriba, Colau ha demanat a la ciutadania que aquest cap de setmana eviti les aglomeracions, com les que es produeixen a les platges si fa bon temps.

Les vegueries hauran d’esperar

Durant aquests últims dies s’havia especulat amb la possibilitat que s’ampliés el confiament en l’àmbit de les vegueries. L’Ajuntament veia bé el canvi, tot i que en un primer moment havia defensat un confinament metropolità. Fins i tot el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, donava per fet que s’aplicaria a partir d’aquest dilluns 19 d’abril.

En el cas de Barcelona, la vegueria comprèn les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.