Concentrats per aturar el desnonament del Jorge

El desnonament del Jorge s’ha suspès aquest dimecres, en espera que el jutjat estudiï els informes de vulnerabilitat que li han fet arribar. Aquest veí de Gràcia, de 55 anys, tenia una ordre de llançament que s’havia de fer efectiva aquest matí i que ara s’ha posposat durant un mes, segons ha explicat el Sindicat d’Habitatge de Gràcia.

El Jorge viu en un pis del Torrent de les Flors des de fa 25 anys i pagava un lloguer de 500 €. Amb el confinament pel coronavirus, però, la barberia on treballava va tancar i es va quedar sense feina. Segons el Sindicat d’Habitatge de Gràcia, va poder seguir pagant fins a l’octubre, tot i que només cobrava 300 € d’atur. Aleshores, la propietat del pis havia canviat i la nova propietària no es va posar en contacte amb ell ni el va alertar quan li va posar una denúncia per impagament, segons critica el Sindicat.

Exclòs del decret antidesnonaments

L’antiga propietària era una senyora gran que vivia a la mateixa finca, però que va morir a l’abril i va deixar diversos pisos en herència a la mateixa persona, segons relata l’entitat en defensa de l’habitatge. El Sindicat afirma que va ser l’hereva la que, al febrer, va tirat endavant el procés per desnonar el Jorge i assegura que també vol fer fora els qui viuen a la resta de pisos per poder-los vendre.

Tot i estar en plena pandèmia i amb un decret antidesnonaments vigent fins al 9 d’agost, el Sindicat critica que el Jorge en queda fora perquè la propietat no és un gran tenidor. Això, encara que ell sigui una persona en situació de vulnerabilitat i sense alternativa d’habitatge, tal com asseguren que acrediten informes de l’Ajuntament. Si la justícia no els dona la raó, ja han avançat que estudien recórrer a l’ONU, que ja va aturar el desnonament d’un veí del Gòtic.

El primer intent de desnonament, per sorpresa

El Sindicat d’Habitatge de Gràcia critica que la nova propietat no avisés al Jorge que l’havia denunciat. Asseguren que això va fer que, en el primer intent de desnonament, ell es trobés la comitiva judicial a la porta per sorpresa. El llançament es va suspendre precisament perquè no se l’havia notificat i se li van donar 15 dies de marge, que acabaven aquest dijous. Segons l’entitat, en aquest temps s’han intentat posar en contacte amb la propietat, sense èxit.