“De cap manera no pot tenir una autorització per part de l’Ajuntament, volem ser molt clars i contundents”. D’aquesta manera, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha rebutjat frontalment els pisos “rusc” de 2,6 m2 que un grup de promotors projecten a Barcelona. Sanz ha confirmat que el consistori no ha rebut cap sol·licitud de llicència i ha advertit que encara que ho demanin no tindran mai els permisos municipals perquè el projecte no s’ajusta a la legalitat.

La tinenta d’alcalde ha afirmat que “no hi ha res sobre la taula i no creiem que hi pugui haver res”. Janet Sanz ha sentenciat que “l’amuntegament és il·legal” i que la Llei del dret a l’habitatge no recull aquest tipus d’allotjament. El projecte preveu instal·lar 14 habitacions “rusc” —set en una filera i set més al damunt— en un local comercial amb lavabos comunitaris, microones i una àrea de descans.

El regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha recordat que la normativa d’habitabilitat de la Generalitat fixa els metres quadrats mínims per a una habitació (5 m2) i que un habitatge ha de ser d’almenys 40 m2 per rebre la cèdula d’habitabilitat. “Com que els pisos ‘rusc’ no ho compleixen, no tindran mai la llicència municipal”, ha afirmat.