El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha qualificat d’“indecència que Quim Torra inauguri demà” les estacions de l’L10 Sud del metro. El popular ha recordat que “arriben amb 10 anys de retard” i ha lamentat que s’han acabat fent “perquè l’Ajuntament paga allò que la Generalitat no vol aportar” ni als barris de la Marina ni al conjunt de ciutat.

El líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha reclamat que després d’obrir les estacions dels barris de la Marina es completin totes les línies 9 i 10 del metro. “Els barris de la Marina fa temps que demanen formar part de la ciutat, i amb el metro ho faran”, ha afirmat. Bosch s’ha mostrat partidari que, si cal, sigui l’Ajuntament qui aporti finançament per enllestir més estacions, però ha dit que cal “pressionar la Generalitat” perquè s’acabin les línies.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha dit que la inauguració d’aquest dissabte resol una anomalia: un barri sense accés al metro. Sanz ha recordat que l’Ajuntament va prioritzar la inversió al metro per la demanda històrica dels veïns de la Marina. “Vam posar tots els recursos públics per tal que la Generalitat, de qui era l’obligació, tirés endavant aquesta infraestructura”, ha explicat.

Pel que fa a la resta d’estacions de l’L10 i l’L9, Janet Sanz ha demanat a la Generalitat que concreti el calendari d’actuacions i ha dit que l’Ajuntament serà “molt exigent” perquè s’obrin més parades ja sigui amb finançament del govern català o del Banc Europeu d’Inversió. La tinenta d’alcalde ha reclamat també que es pugui decidir conjuntament amb el consistori quines estacions es van obrint.