El Col·legi de l’Advocacia (ICAB) posarà un advocat d’ofici als veïns i entitats de Ciutat Vella que denunciïn casos d’assetjament immobiliari. Així ho han explicat l’alcaldessa, Ada Colau, i la degana de l’ICAB, Maria Eugènia Gay, que aquest dijous han signat un conveni de col·laboració que betevé va avançar el juliol.

Tot i que es tracta d’una prova pilot que es farà a l’Oficina d’Habitatge de Ciutat Vella, la intenció del govern municipal és estendre-la per la resta de districtes. Colau ha dit que “hem detectat l’augment de situacions d’assetjament” i, per això, “hem de facilitar que sigui denunciat i no quedi en impunitat”.

Assetjament immobiliari impune per desconeixement

Per la seva banda, la degana de l’ICAB ha advertit que hi ha casos d’assetjament que queden en no-res pel desconeixement de les víctimes: “La necessitat dels ciutadans és tan extrema que en alguns casos no saben com es reclama la defensa jurídica gratuïta”, ha dit.

A més, Gay ha explicat que els advocats de l’ICAB faran un primer assessorament a l’Oficina d’Habitatge i que si detecten indicis de pràctiques il·legals per part dels propietaris, derivaran les víctimes a un advocat del torn d’ofici.