El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha denunciat que el govern d’Ada Colau ha retallat la renda infantil que l’Ajuntament dona a famílies vulnerables amb fills de zero a 16 anys. Segons Collboni, abans es donaven 100 euros per fill, mentre que ara la quantitat es redueix a partir del segon fill (75 € el segon, 50 € el tercer…). El govern justifica el canvi per afinar l’ajut i no fer-lo lineal d’acord amb recomanacions tècniques.

Pel líder socialista, Colau ha diluït l’objectiu d’aquesta renda, que es va posar en marxa el 2015 després d’un acord pressupostari del PSC amb el govern de Xavier Trias. “Reclamo a Colau que les retallades no afectin mesures bàsiques com el combat a la desigualtat”, ha dit Collboni, que ha demanat a l’alcaldessa que restableixi els 100 € per cada fill. El dirigent del PSC també ha denunciat que s’han reduït de 12 a nou les pagues a les famílies.

Fonts municipals han explicat que aquesta renda és un ajut extraordinari d’emergència, voluntari i temporal i que les competències en rendes universals són estatals i/o autonòmiques. Les mateixes fonts expliquen que la convocatòria d’aquest 2018 encara està oberta i que la previsió és destinar-hi 18 milions d’euros per atendre uns 20.000 infants, igual en els anys anteriors.