L’alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que es vol tornar a presentar com a candidata de BComú a les eleccions municipals i que no es veu en cap altre escenari. Colau ho ha explicat en una entrevista a TV3, després que aquest dimecres en un article al Facebook confessés que s’ha plantejat deixar la política en més d’una ocasió en el darrer any perquè ha estat “especialment dur”. L’alcaldessa va fer aquesta reflexió arran de la dimissió de Xavier Domènech com a diputat i líder dels comuns.

“Sempre he dit que si m’imagino en algun lloc és tornar-me a presentar a les municipals”, ha afirmat Colau, que ha dit que continua en el càrrec perquè “és un honor treballar amb un equip humà” i un projecte que impulsa “un projecte de canvi a Barcelona”. L’alcaldessa ha afegit que tot el seu equip ha començat en aquest primer mandat “necessita un segon mandat per consolidar-se”.

A l’entrevista, Colau ha volgut reiterar la reflexió que ja va iniciar aquest dimarts en l’escrit al Facebook sobre el desgast de la vida política. L’alcaldessa ha dit que les pressions i la política partidista dificulten els consensos i que tot plegat fa que els qui no són “professionals de la política” es plantegin deixar el càrrec. “Se n’ha de poder parlar, sense dramatisme, de com humanitzar i millorar les formes de fer política”, ha sentenciat.