L’alcaldessa, Ada Colau, ha qualificat de “polèmica mediàtica” la proposta d’un grup d’emprenedors que vol impulsar pisos “rusc” a Barcelona, amb habitacles de 2,6 m2. Colau ha reiterat que l’Ajuntament no ha rebut cap petició de llicència per part dels promotors i ha anunciat que no hi col·laboraran mai. “En cas que ens arribi, no només no hi col·laboraríem sinó que ho denunciaríem perquè és il·legal”, ha sentenciat.

Colau ha demanat no frivolitzar amb l’habitatge i ha dit que “la nostra legislació prohibeix posar persones en habitacles tant minúsculs com aquests”.  A més, ha remarcat que les mides que s’han plantejat per a aquests pisos “rusc” no compleixen amb les normes d’habitabilitat. La normativa de la Generalitat fixa que un habitatge ha de ser d’almenys 40 m2.

L’alcaldessa ha aprofitat aquesta crítica als pisos “rusc” per denunciar que el Govern espanyol autoritzi la venda de “milers de pisos” d’entitats financeres -“que han estafat milers de persones i han rebut fons públics”- a “fons d’inversió especuladors”. Ada Colau ha demanat a l’executiu de Pedro Sánchez que ho impedeixi i que els destini a lloguer social. L’alcaldessa ha dit que els ajuntaments s’oferiran per gestionar-los.