El regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha admès que “pot haver en algun cas un reajust de calendari” a les inversions previstes al districte, tot i que no ha especificat quina. A més, Montaner ha negat parlar de retallades perquè “no ho són en absolut, és mentida”.

Montaner ho ha dit durant un ple extraordinari de Sant Martí sobre les possibles retallades que va denunciar el PSC al juliol; com aquest ple, alguns grups de l’oposició n’han forçat més a la resta de districtes, a excepció de Nou Barris.

El govern s’escuda en les plusvàlues

El regidor de Sant Martí ha justificat els reajustos (que podrien estendre’s al conjunt de ciutat) per la davallada en els ingressos per l’impost de la plusvàlua, tal com va explicar abans de l’estiu Gerardo Pisarello. En aquest sentit, Montaner ha dit que les finances de l’Ajuntament no tindran cap retallada, sinó que “en tot cas es creixerà menys del previst”.

L’oposició parla d’una retallada de 9 M €

Per la seva banda, els grups de l’oposició han assegurat que existeixen documents interns a l’Ajuntament que apunten a una retallada de 9 M € a Sant Martí. Per això, Lourdes Arrando (ERC) ha retret a l’executiu que “ens han mentit” i ha reclamat a Montaner que expliqui si s’ha paralitzat el projecte de la Casa de les Lletres (que s’ha d’ubicar al carrer de Roc Boronat) i si caldrà retallar 5 M € als túnels de Glòries.

Genís Boadella (PDeCAT) ha anat més enllà i ha advertit que la primera retallada del govern va ser “no posar a la llista d’inversions coses a les quals s’havia compromès”, mentre que Francesc Xavier Bañon (PSC) ha demanat responsabilitats a l’executiu: “No som nosaltres qui parlem de retallades, són vostès que han de donar explicacions”.

Manuel Gallardo (PP) ha recriminat a Montaner que només els hagi presentat un document amb les despeses corrents del districte, però sense les inversions i Eugènia Angulo (Cs) ha demanat un estudi de com els reajustos afectaran les inversions per als anys 2019 i 2020. Des de la CUP, Daniel Celma ha constatat que “hi ha hagut una demanda a l’Ajuntament de fer una rebaixa del 5 % de pressupost”.