L’ex-primer ministre francès Manuel Valls ha deixat entreveure que acceptarà l’oferta de Cs per ser candidat a l’alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals del 2019. “M’ho estic pensant, però em sembla que se’m veu molt per Barcelona”, ha dit Valls en una entrevista a Ràdio 4 (RNE). Justament aquest dijous, Valls presentarà a la ciutat el llibre ‘Anatomía del procés’, del qual ha escrit el pròleg.

A l’entrevista, Valls ha assegurat que “la solució a una part del problema de Catalunya és Barcelona”. “Això m’anima molt, m’ho estic pensant i en parlarem”, ha afegit. L’ex-primer ministre de França ha dit que Barcelona, -on va néixer- no pot ser la capital de la república catalana sinó “una capital global i mundial” dins d’Espanya.

La presència de Manuel Valls a Barcelona està més que assegurada durant aquest curs. Aquest dimecres es va fer públic que l’escola de negocis ESADE ha fitxat el polític francès per impartir classes al Grau en Dret el curs 2018-2019. “Parlar amb les elits de demà és molt important”, ha valorat Valls, que ha explicat que impartir classes d’aquests grau “a la meva ciutat és un honor”.

Valls elogia Maragall

Durant l’entrevista, el polític francès ha elogiat la figura de l’exalcalde socialista Pasqual Maragall, de qui ha destacat que “va ser representant d’una ciutat oberta, amb una visió transversal”. Valls ha carregat contra el nacionalisme, que ha alertat que es pot tornar “racista i supremacista”, i ha advertit que “si es desfà Espanya, es desfà Europa”.

S’espera que la decisió definitiva de Manuel Valls no es demori més enllà del setembre. Aquest dilluns, la líder municipal de Cs, Carina Mejías, va dir que “en els propers dies” hi hauria notícies. A l’abril, pocs dies després de fer-se pública l’oferta de Cs, Valls va dir que aposta més per liderar una plataforma oberta que no només la llista d’un sol partit.