El Gremi de Restauració de Barcelona s’ha mostrat molt crític amb la pròrroga de 10 dies de les restriccions per frenar la segona onada del coronavirus, que inclouen el tancament de bars i restaurants. En un comunicat, afirmen que “s’està enfonsant l’economia” i acusen els responsables del Departament de Salut d’haver “perdut qualsevol tipus de vinculació amb el món real i, sobretot, amb el patiment dels professionals autònoms i de les empreses”. A més, qualifiquen d'”esperpent” les ajudes al sector i asseguren que “ens sentim abandonats”.

Els restauradors es queixen que, amb aquesta nova pròrroga, acumularan 40 dies en què només poden fer serveis per emportar, una situació que asseguren que no permet obrir a molts locals. Des del Gremi critiquen la “falta d’estratègia” i consideren que “no s’està duent a terme una gestió satisfactòria de la pandèmia” i posen d’exemple la comunitat de Madrid, en què els establiments es mantenen oberts.

L’endemà que el Departament d’Empresa proposés la reobertura progressiva, els restauradors mantenen que cal fer un pas més. Reclamen poder reprendre l’activitat tant a l’interior com a l’exterior dels locals i que es faci en un “horari ampli”, que els permeti oferir diversos àpats.