La pandèmia del coronavirus ha servit d’inspiració per a molts emprenedors que han hagut de reinventar-se i molts altres també han fet servir els seus coneixements per crear productes que eren necessaris per fer front a aquesta crisi. Un exemple són els dissenyadors, el quals van ajudar moltes persones a fer-se les seves pròpies mascaretes en un moment en què eren escasses.

La feina d’aquests professionals, juntament amb la dels enginyers, també va servir per crear respiradors quan les unitats de cures intensives (UCI) estaven plenes i no n’hi havia suficients per a tothom. Encara no ha passat ni un any d’aquests episodis crítics però aquests productes, dels quals tant s’ha parlat durant mesos, ja estan exposats al Museu del Disseny de Barcelona. La comissària de la mostra “Emergència! Dissenys contra la covid-19”, Teresa Bastardes, ha afirmat que sense la col·laboració entre diferents sectors no hauria estat possible donar resposta a la situació sanitària crítica que s’estava vivint.

Dissenys contra la covid-19 al DHUB

L’exposició aglutina una cinquantena de creacions i, més enllà de mascaretes i respiradors, també s’hi poden trobar maquinària de desinfecció i campanyes de comunicació per conscienciar la societat de l’ús de mesures de protecció. Es pot visitar gratuïtament des d’aquest cap de setmana fins al 10 de gener.