Unes 300 persones vinculades a diversos caus i esplais de la ciutat han sortit al carrer per defensar que l’educació en el lleure és segura. Critiquen que les restriccions derivades de la covid-19 els han obligat a aturar les activitats després de mesos de feina per adaptar-se i reinventar-se.

Amb el lema #ElLleureNoEsConfina, els manifestants s’han concentrat primer als Jardinets de Gràcia i després han baixat caminant pel passeig de Gràcia en direcció a la plaça de Catalunya amb pancartes en què es podia llegir: “Què passa, què passa? Que el lleure no es fa a casa” o “Teixim xarxa, defensem el lleure”. Els cossos de seguretat els han alertat que no disposaven d’autorització per traslladar-se de lloc, ja que només tenien el permís per fer una concentració fixa, però l’organització ha decidit avançar tot i l’amenaça de multa.

Esplais i caus

Reclamen que les activitats de l’associacionisme juvenil es considerin educatives i es puguin reprendre. Tot i que la protesta ha estat organitzada per la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia, fins als Jardinets hi han arribat en columnes membres d’agrupacions de Sants, el Clot o el Fort Pienc. En un manifest, la Plataforma defensa que durant aquests dos mesos d’activitat, només hi han hagut dos casos de contagi d’entre les més de 700 persones que participen en els esplais i caus de Gràcia. Denuncien, a més, que s’han “trobat sense protocols ni normatives pocs dies abans de reprendre l’activitat al setembre ” i que els cossos policials els “han identificat i denunciat en horari d’activitats per fer reunions de monitors”.