L’alcaldessa, Ada Colau, denuncia un “discurs criminalitzador” contra els joves arran de les protestes per la sentència del procés. En una publicació compartida al seu compte oficial d’Instagram, Colau creu que no es pot responsabilitzar el jovent dels “fracassos col·lectius”. L’alcaldessa s’ha adreçat als barcelonins per demanar-los que li facin arribar a través d’aquesta xarxa social com han viscut aquests dies de mobilitzacions a la ciutat.

“Aquests dies hem vist fortes mobilitzacions a la nostra ciutat que encara continuen. La majoria, massives, pacífiques. També hi ha hagut algunes nits complicades, amb situacions de violència i de gent ferida“, ha admès Colau. En aquest context, l’alcaldessa lamenta com alguns mitjans de comunicació han parlat de la gent jove durant aquests dies postsentència. “Hem de combatre qualsevol discurs que assenyali o criminalitzi la nostra gent jove, que és el present i el futur de la nostra ciutat“, ha conclòs l’alcaldessa.

Davant d’això, Colau vol que els joves barcelonins comparteixin amb ella les seves sensacions. “És important buscar formes de conversa tranquil·les per veure com ens sentim i què ens està passant“.

Colau ha compartit aquest missatge després de les mobilitzacions d’aquest dimecres a les universitats.