Una altra actuació dels Mossos d’Esquadra que ha generat polèmica. Aquest dilluns a la nit, just quan va acabar la protesta dels CDR a la Delegació del Govern a Catalunya, els manifestants van fer una marxa per diversos carrers del centre de la ciutat.

Just al final de la protesta a la plaça del Cinc d’Oros, un grup de persones marxaven pel passeig de Sant Joan i, a la confluència amb el carrer de la Diputació, es van trobar amb furgonetes dels Mossos d’Esquadra que pujaven pel carrer. Els agents van sortir de l’interior de les furgonetes i van intervenir contra alguns manifestants a cops de porra, com es veu en les imatges que va enregistrar una veïna, la Júlia López, a través del compte de Twitter @julialopez_ro.

Alguns testimonis han assegurat a betevé que els incidents es van produir al passeig de Sant Joan a tocar del carrer d’Ausiàs March i que les furgonetes, abans d’aturar-se, anaven a molta velocitat.

Els Mossos diuen que l’actuació es va basar en la dispersió

Des dels Mossos asseguren que es va fer una actuació de dispersió que tenia per objectiu dissoldre la manifestació i que no hi va haver càrregues en cap cas. A més, han dit que es va produir algun llançament contra la línia policial.

Arran dels aldarulls que s’han produït en les manifestacions postsentència, els sindicats policial han fet sentir la seva veu. El SAP-Fepol ha demanat al Parlament que revisi “urgentment” el model d’ordre públic del cos de Mossos d’Esquadra i dotar els efectius d’ordre públic del “màxim material de protecció” i d’eines “adequades” de dispersió. Denuncien que els projectils d’escuma són “del tot insuficients i inútils” per dissoldre grans concentracions.