Aquest dimarts ha estat la novena jornada de mobilitzacions arran de la sentència del procés. Els CDR han convocat una concentració a les 19 h a la plaça d’Espanya per “netejar els carrers d’injustícia”. Per això, han animat els manifestants a dur sabó i també paraigua. La protesta ha reunit 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. betevé ha emès un programa especial per seguir l’última hora de les protestes que hi ha a Barcelona.

En aquesta pàgina també pots recuperar el seguiment, minut a minut, de les mobilitzacions d’aquest 22 d’octubre.

21:35
   

Fi del seguiment minut a minut

Aquí acabem el seguiment, minut a minut, de la novena jornada de mobilitzacions postsentència, marcada per la concentració dels CDR a la plaça d’Espanya. Gràcies per seguir-nos! 

21:08
   

La plaça d’Espanya es buida de manifestants

Dues hores després de l’inici de la protesta, la plaça d’Espanya ja es veu més buida. Alguns manifestants han començat a marxar, mentre que d’altres continuen concentrats a tocar de la font.

21:00
   

Noves mobilitzacions convocades aquest dimecres

Dimecres Barcelona viurà la desena jornada de mobilitzacions. Pícnic per la República i l’ANC han convocat un acte a les 11 a la plaça de la Catedral amb motiu de la trobada que la secretària d’Estat, Irene Lozano, farà amb cònsols de Barcelona.

D’altra banda, l’ANC demana que els ciutadans es concentrin a les 19 h a les places centrals de tots els pobles, barris i ciutats per “persistir”.

20:53
   

Forta presència policial a l’avinguda del Paral·lel

Mentre els CDR no desconvoquen la concentració a la plaça d’Espanya, continua la forta presència policial als carrers del voltant. Un dels punts on més s’han desplegat els Mossos d’Esquadra ha estat l’avinguda del Paral·lel

20:44
   

Afectacions pel tall a la Meridiana

Les línies H6, V29, 11, 34, 62, 96, 97, 104, 126 i 133 del bus no circulen a l’avinguda Meridiana amb el passeig de Fabra i Puig a causa del tall de trànsit que efectuen desenes de veïns de la zona. TMB recomana seguir les indicacions de la Guàrdia Urbana.

20:41
   

Els serveis de neteja retiraran les restes de sabó

Un cop es desconvoqui la protesta a la plaça d’Espanya, els serveis de neteja retiraran immediatament les restes de sabó que quedin a la calçada per evitar relliscades i possibles accidents de trànsit. Els CDR han recomanat a la Guàrdia Urbana que talli el trànsit perquè el terra patina molt i “no és practicable per a la circulació”.

20:35
   

Tornen a tallar l’avinguda Meridiana

Desenes de persones han tornat a tallar aquest dimarts l’avinguda Meridiana. El CDR de Navas, la Sagrera i el Congrés ha animat els veïns d’aquests barris de Barcelona a sumar-se al tall de la via. Aquesta acció no és nova: ja s’ha produït els últims dies.

20:26
   

2.000 persones en la concentració, segons la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana ha xifrat en 2.000 les persones que s’han mobilitzat aquest dimarts a la plaça d’Espanya per “netejar els carrers d’injustícia”. L’acció principal de la protesta ha estat la de llançar sabó Fairy a la font de la plaça.

20:18
   

Els manifestants comencen a ocupar la Gran Via

Alguns dels concentrats a la plaça d’Espanya s’han desplaçat uns metres fins a la Gran Via de les Corts Catalanes. Justament aquí han mostrat una pancarta, en què es pot llegir “Pas ferm i cap a la independència”.

20:10
   

La visió d’alguns manifestants 

A les mobilitzacions dels darrers dies s’hi han sumat milers de persones. Alguns manifestants repeteixen en les diverses protestes que s’han fet els últims nou dies. El qui han sortit al carrer aquest dimarts expliquen que han participat en la convocatòria dels CDR a la plaça d’Espanya per “netejar el feixisme” de Barcelona. També han aprofitat per demanar “unitat” als partits independentistes.

 

19:55
   

Tallat el túnel soterrat de la plaça d’Espanya

Tot i que en un inici el túnel de la Gran Via que passa per sota de la plaça d’Espanya estava obert al trànsit, ara ha quedat tallat. En aquest tram no es veuen vehicles transitant: l’únic que s’hi pot veure són alguns vianants que han baixat i caminen pel mig de la calçada.

19:49
   

Llançament de sabó a la font de la plaça

Desenes de persones buiden les ampolles de sabó a la font de la plaça d’Espanya. L’acció ha provocat una imatge insòlita: la de l’aigua plena d’escuma. “No hi ha sabó per a tanta merda”, han cridat els manifestants durant el llançament de sabó. 

19:44
   

593 persones ateses durant les protestes

Durant tota la setmana de protestes i aldarulls postsentència, el SEM va atendre 593 persones a tot Catalunya. Els equips del Sistema d’Emergències Mèdiques es van reforçar amb 122 unitats i 268 professionals més entre el 14 d’octubre, quan va sortir la sentència del procés, i el 20. 

Segons ha informat el SEM, mai abans s’havia afrontat una situació amb múltiples víctimes arreu del territori de forma sostinguda.

19:40
   

Ambient festiu durant la concentració 

La novena jornada de mobilitzacions postsentència s’està desenvolupant sense incidències. La concentració dels CDR a la plaça d’Espanya s’està celebrant en un ambient festiu, amb rialles i càntics per part dels manifestants. Un guitarrista espontani, tal com ja ha fet altres vegades, ha posat música a la protesta.

Malgrat tot, els manifestants no deixen de banda les reivindicacions: demanen al govern de l’Estat que segui a negociar amb la Generalitat i que quedin en llibertat els líders independentistes condemnats per sedició i també les persones detingudes els darrers dies.

19:34
   

La plaça d’Espanya, des de dalt

Quan passen 30 minuts de la concentració, la plaça d’Espanya és mig plena de manifestants que han participat en la “neteja de la injustícia” convocada pels CDR. 

CDR a la plaça d'Espanya

19:26
   

Els manifestants comencen a llançar Fairy al terra

Els primers manifestants han començat a llançar sabó Fairy al terra de la plaça d’Espanya. L’acció ha estat acompanyada de consignes com “Llibertat presos polítics” i “Els carrers seran sempre nostres”.

L’ús del Fairy té una explicació. L’exdelegat del Govern espanyol, Enric Millo, va relatar durant la seva declaració com a testimoni del judici del procés “la trampa del Fairy”. Segons ell, va consistir a vessar detergent a terra perquè els agents de l’1 d’octubre del 2017 rellisquessin.

19:18
   

Retencions als entorns de la plaça d’Espanya

Els talls de trànsit han fet que molts vehicles hagin hagut de buscar alternatives per desplaçar-se pels entorns de la plaça d’Espanya. La concentració ha fet que durant uns minuts alguns vehicles hagin quedat atrapats a la plaça perquè no han pogut agafar la Gran Via. Aquests cotxes han hagut de girar en direcció a Sants. 

Tot i el tall a la plaça d’Espanya, el túnel soterrat roman obert.

19:13
   

Primeres ampolles de Fairy entre els manifestants

Molts manifestants han fet cas de les indicacions dels CDR i porten ampolles de sabó Fairy.

19:08
   

Centenars de persones tallen el trànsit a la plaça d’Espanya

La mobilització aglutina ja centenars de persones a la plaça d’Espanya, tallada al trànsit de vehicles.

19:02
   

Comença la concentració dels CDR

Comença la concentració dels CDR per “netejar els carrers d’injustícia”. L’objectiu és llançar sabó Fairy al terra durant la protesta. Com ja ha passat en mobilitzacions anteriors, els manifestants es concentraran davant d’un edifici de la Generalitat, en aquest cas de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a l’Eixample. Aquest edifici està blindat per agents de la Brigada Mòbil de la policia catalana.

18:56
   

15 línies de bus afectades

TMB ha informat que hi ha 15 línies d’autobús afectades per la concentració dels CDR a la plaça d’Espanya. Els busos de les línies D20, D40, V7, H12, H16, 13, 23, 46, 52, 65, 79, 91, 109, 150 i 165 circularan amb desviacions o limitacions. Es recomana seguir les indicacions de la Guàrdia Urbana.

18:30
   

Concentració contra les agressions a periodistes i fotoperiodistes

Abans de la convocatòria dels CDR, desenes de professionals de la informació s’han concentrat a la plaça de Catalunya contra les agressions a periodistes i fotoperiodistes. El Col·legi de Periodistes de Catalunya té xifrades 65 agressions en els darrers dies de protestes postsentència.

18:10
   

Tancat un accés de l’L3 a l’estació d’Espanya

Quan falta una hora per a l’inici de la concentració dels CDR, TMB ha tancat l’accés de l’avinguda del Paral·lel a l’estació d’Espanya de l’L3 per ordre dels Mossos d’Esquadra.