L’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat “tranquil·litat i normalitat” als cònsols pels aldarulls que hi ha hagut a Barcelona arran de les protestes contra el judici del procés. Colau ha reunit una cinquantena de membres del cos consular de la ciutat, juntament amb els tinents d’alcalde Jaume Collboni, Laia Bonet i Albert Batlle.

Segons han explicat fonts municipals en un comunicat, la trobada ha servit perquè l’executiu de BComú i el PSC expliqués als cònsols la “resposta del consistori als aldarulls” viscuts les darreres nits. A més, l’alcaldessa ha pogut respondre a les inquietuds que alguns dels cònsols havien expressat per les protestes.

En aquest sentit, Colau ha assegurat que Barcelona ha fet arribar el “missatge de ciutat de pau i de diàleg que rebutja la violència i la intolerància”, i ha aplaudit que “Barcelona ha estat a l’altura” per demostrar el valor dels serveis municipals que han intervingut per mitigar els efectes dels aldarulls.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que una mostra de la normalitat de Barcelona és que es manté la celebració del Barcelona International Community Day, dedicat específicament a la comunitat internacional de Barcelona. Segons les fonts municipals, els representants consulars han agraït la reunió a l’Ajuntament amb el govern municipal.