El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha comparegut aquest dimarts al migdia davant dels mitjans per valorar la darrera nit de mobilitzacions en contra de la sentència del procés. Buch ha destacat que ha estat la segona nit consecutiva sense incidents. També ha explicat que el cos ha començat a recollir totes les imatges dels dispositius policials dels darrers dies i ha afegit que “si alguna actuació no s’ha ajustat al protocol o a la legislació vigent, es corregirà”.

Buch ha insistit a donar plena confiança al cos dels Mossos d’Esquadra. El conseller ha admès, però, que “en un col·lectiu de 17.000 persones hi pot haver errors” i ha afegit que “del que es tracta és de corregir-los si es demostra que hi són”. Buch ha detallat que ara per ara no s’ha obert cap expedient perquè el cos està recollint tota la informació i totes les imatges de les actuacions policials dels darrers dies. Buch ha argumentat que “de vegades a les xarxes socials només es veu la part final d’una actuació”.

Miquel Buch també ha subratllat que les mobilitzacions d’aquest dilluns van transcórrer sense incidents. “Si els actes són pacífics, l’activitat policial és pràcticament nul·la”, ha dit.

Aquest dilluns al vespre, tot just una setmana després de fer pública la sentència del procés, els CDR van convocar una concentració a les portes del Departament d’Interior. Alguns manifestants van llançar globus amb aigua i pintura a la façana. Després, un cop aquesta mobilització va quedar desconvocada, algunes persones que s’hi havien concentrat van marxar fins a la Delegació del Govern, al carrer de Mallorca. En aquest moment de dispersió, una usuària de Twitter va enregistrar una altra actuació polèmica.

Torra demana a Buch que s’inicïin les investigacions “immediatament”

Minuts després de la compareixença del conseller d’Interior, el president de la Generalitat també ha parlat davant dels mitjans. En la roda de premsa posterior al consell executiu, Quim Torra ha explicat que ha instat a Buch a iniciar “immediatament” les investigacions pertinents dins del cos de Mossos d’Esquadra “per depurar responsabilitats” si hi ha hagut actuacions que no s’hagin ajustat al protocol.