(ACN) Les patronals Foment i PIMEC han reclamat aquest dimecres en un acte unitari un lideratge “sense excuses” als presidents de la Generalitat, Quim Torra, i del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i a administracions públiques com l’Ajuntament de Barcelona per sortir del conflicte polític actual.

El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que hi trobarien la “complicitat” de Foment i de PIMEC per aconseguir la “recuperació de la reputació” de Barcelona i Catalunya després dels aldarulls i episodis violents al carrer de la setmana passada; la imatge internacional i la mobilitat, com un pilar bàsic per al desenvolupament de l’activitat econòmica. Per la seva banda, el president de PIMEC, Josep González, ha lamentat que als polítics “els ha faltat diàleg i valentia” i ha apel·lat al “respecte mutu” per començar les converses. “Si no hi ha respecte mutu no aconseguirem diàleg i acords”, ha advertit.

L’acte, en què les dues patronals han aprovat el manifest A favor del progrés de Catalunya, s’ha celebrat a la seu de Foment del Treball i ha comptat amb 350 assistents de la petita, gran i mitjana empesa de Catalunya, a més d’altres entitats com el Gremi d’Hotels de Barcelona o la unió de Federacions Esportives de Catalunya.