La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, que ha quedat en tercera posició a la cursa per l’alcaldia, ha valorat els resultats de les eleccions municipals 2023 a Barcelona. “És una obligació de les forces progressistes, interpel·lem ERC i el PSC per seure a parlar i veure si la majoria de 24 regidors podria tenir alguna expressió de govern”, ha dit Colau des de la sala de festes del Raval La Paloma, on els comuns fan el seguiment de la nit electoral.

La candidata ha assegurat que Barcelona “és una ciutat progressista i necessita un acord progressista“. Ha afegit que “amb uns resultats molt ajustats, és cert que Xavier Trias ha quedat primer, però només amb 11 regidors” mentre que les forces progressistes en sumen 24. La candidata dels comuns ha explicat que ha trucat a Trias per felicitar-lo “com a primera força, igual que ell em va trucar fa vuit anys”.

“Hem tingut un context de soroll i campanyes de difamació finançades”

Pel que fa al PSC, Colau ha exposat que ha estat un “frec a frec amb, que ha anat de poques desenes de vots i també els felicitem per això”. Ha remarcat, però, que tan sols s’han quedat amb un regidor menys que en el darrer mandat —de 10 a nou regidors— i, tot plegat, “en un context de soroll constant de campanyes de difamació finançades”, ha denunciat. “Les elits encara avui ens han tractat com a intruses, però el que hem fet aquests vuit anys ha arribat per quedar-se als barris”, ha conclòs. “Hem transformat la ciutat. Avui és més verda, feminista, saludable i diversa”, s’ha felicitat.

“La ciutadania es defensarà. No permetrem cap pas enrere”

“La ciutadania es defensarà. No permetrem cap pas enrere”, ha etzibat Colau, a més de dir que no es permetrà que s’aturi al connexió del tramvia. També ha agraït els 131.000 vots obtinguts i s’ha compromès a fer el màxim esforç per aplicar la llei de la regulació del lloguer “amb la màxima contundència, enfrontar-se a l’especulació, i no tornar a la barra lliure amb el turisme que havia deixat el senyor Trias”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?