El districte de Ciutat Vella té sis milions d’euros menys per a inversions aquest mandat. Així ho ha explicat la regidora, Gala Pin, en el ple extraordinari celebrat a petició dels grups de l’oposició, tret de la CUP. Demanaven saber com afectaria el districte el reajustament del pressupost d’inversions que ha hagut de fer l’Ajuntament, que havia previst més ingressos pel concepte de plusvàlues i que finalment ha resultat inferior. Les explicacions de Pin no han convençut l’oposició, que considera que aquesta situació està provocada per una mala gestió dels pressupostos per part del govern actual.

No s’atura cap obra amb projecte i calendari

Aquests ajustaments, segons fonts municipals, no suposen cap paralització d’obres previstes. Han assegurat que les que estaven aprovades i amb calendari continuaran endavant. En aquest sentit la regidora del districte de Ciutat Vella va confirmar que “la reforma de la plaça de Sant Miquel i les reurbanitzacions de la rambla del Raval i dels Jardins de les Voltes d’en Cirés tiraran endavant com estava previst”.

Els projectes que cauen pel reajustament pressupostari

Altres actuacions, però, no es portaran a terme. Argumenten que és perquè no n’estaven redactats els projectes i tampoc no hi havia calendari. En aquesta llista hi figura la reurbanització de la plaça d’Antoni Maura, al Gòtic, que no es portarà a terme en aquest mandat.El mateix passa amb la nova seu de l’Escola de Música Juan Pedro Carrero prevista al passatge de Sant Bernat, al Raval, o la segona fase d’obres del Centre Sant Pere Apòstol. Aquests són tres dels sis projectes que a Ciutat Vella han caigut en ajustar-se el pla d’inversions municipals. D’altra banda, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, va explicar que no havien trobat ubicació per tirar endavant el projecte de l’EAIA i els pisos d’acollida per a dones, i en el cas de la reforma pendent de la plaça del Duc de Medinaceli va explicar que faltava arribar a un acord amb el Port de Barcelona.