Els Jardins de les Voltes d’en Cirés, al barri del Raval, és una espai poc freqüentat pels veïns de la zona. Amb l’objectiu de canviar aquesta dinàmica, s’ha projectat un disseny nou, juntament amb veïns i entitats properes als jardins. La intenció és crear dinàmiques d’usos i de circulació de persones, fets que fins ara no es produeixen. Les obres, amb un cost d’1 milió cent mil euros, començaran a final de setembre i tindran una durada de sis mesos.

Entre altres actuacions, es volen eliminar els racons i crear un espai on tot sigui visible. El nou disseny té molt en compte els infants, les famílies i la gent gran.

El cap de projectes del Pla de barris del Raval Sud, Andreu Meixide, explica que “posarem molts jocs infantils, la gent gran tindrà una pista de petanca i zones agradables a l’ombra per seure i, la part del casal infantil, es farà una zona de joc de lliure on les famílies podran esperar els nens a que surtin del casal”.

Nou disseny consensuat amb veïns i entitats

La reurbanització dels jardins començarà per la façana del centre cívic, on se substituirà l’actual per una de transparent.  En el disseny dels jardins, a més dels tècnics municipals, han participat veïns i entitats del barri. Segons explica Meixide “els que viuen directament aquest espai han pogut opinar sobre què voldrien o quines dinàmiques voldrien que es canviessin i milloressin“.

Els Jardins de les Voltes d’en Cirés han estat l’escenari,  els darrers mesos, d’activitats organitzades per entitats dels voltants. D’aquesta manera es volia començar a canviar els hàbits d’usos de l’espai en espera de la seva reurbanització.