Fa temps que els veïns de la plaça de Sant Miquel han de conviure amb l’elevada presència de vehicles que hi ha a l’espai. Solucionar aquest tema és una qüestió que arrossega l’administració des de fa temps. Ara, el districte de Ciutat Vella ha fet un projecte per reordenar alguns elements de la plaça i eliminar-ne d’altres. Per exemple, es retirarà el punt d’ancoratge del Bicing i l’aparcament de motos. A més, es reubicarà la zona de càrrega i descàrrega i l’àrea infantil que s’ampliarà. La regidora Gala Pin explica que “es farà un parc infantil obert a diferents edats” i es “posarà una zona de verd a prop de les escales que hi ha a la sortida de l’Ajuntament”.

Desacord per l’aparcament de motos

En general, els veïns estan satisfets amb les mesures previstes. No obstant això, els preocupa que la supressió dels aparcaments, segons explica la Teresa Caja, presidenta de l’Associació de Veïns i Comerciants del carrer d’Avinyó, “representi que la resta de carrers dels voltants s’omplin de cotxes i motos“.

El punt més conflictiu és la retirada de l’aparcament de motos. La Teresa explica que, des que van tenir notícia de la supressió dels aparcaments per a motos, “se m’han apropat moltes dones” preocupades pel fet de perdre un espai per deixar-les, “que són una manera d’arribar a prop de casa seva sense anar soles pel carrer a segons quines hores”. Per això, reclamen que els veïns puguin aparcar la moto a la plaça.

Per comprovar l’efectivitat del projecte, el districte posarà en marxa al juny una prova pilot d’un mes. Fonts municipals han indicat que la previsió és que les obres, per materialitzar els canvis a la plaça, es faran a finals d’any.