La rambla del Raval i les places de Salvador Seguí i de Vázquez Montalbán seran diferents la primavera vinent. És la previsió amb què treballa el districte de Ciutat Vella que, aquesta tardor, començarà les obres per remodelar aquests espais. L’actuació global suma 21.747 metres quadrats i s’emmarca en el Pla de Barris del Raval Sud, i ha tingut la participació de veïns i entitats.

La idea és que la reforma permeti connectar la rambla amb les dues places, tot duplicant l’espai de joc infantil —es potencien els espais d’usos polivalents amb especial cura dels joves— i reordenant i augmentant l’espai verd. A la rambla del Raval s’instal·laran nous jocs infantils, es reordenaran les terrasses, s’afegirà un lavabo públic i una font.

A la plaça de plaça de Salvador Seguí es transformarà l’àrea infantil, per incloure els infants de fins a 12 anys, tot substituint el model de paviment dur per un altre de més tou. En aquest cas, s’hi incorporaran turons de cautxú com a element d’esbarjo.

Aquestes actuacions “busquen afavorir els usos veïnals i de vida quotidiana”, assegura la regidora del districte, Gala Pin. Per aconseguir-ho, diu,  “s’ha previst millorar la connexió entre Salvador Seguí i Vázquez Montalbán, i ampliar els jocs infantils de Salvador Seguí”. Tanmateix, apunta Pin, s’hi inclouran canvis a les zones verdes “amb més arbrat i alguns canvis a les zones enjardinades de la rambla del Raval”.

 Protagonisme per al Gat de Botero

La reordenació de la rambla del Raval inclou suprimir la rotonda de la banda de muntanya, eliminar els parterres actuals i crear-ne d’altres que acolliran una zona de jocs infantils i elements ludicoartístics.

També destaca el trasllat del Gat de Botero al centre de la Rambla que, segons Gala Pin, “vol donar més protagonisme a aquesta zona”. Reconeix que, així, l’entorn serà “una plaça pública, la del barri, i que serà un punt de trobada per a col·lectius com el dels joves” que segons apunta Pin, “ara no tenen cap espai.”

Aquest projecte està inclòs en el Pla de barris del Raval Sud. Les obres, amb un pressupost d’un milió d’euros, s’iniciaran la tardor vinent i està previst que s’acabin a la primavera del 2019.