La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha tornat a participar en la campanya del PSC per aquestes eleccions catalanes. Durant el seu pas per Catalunya, Calvo ha reaccionat a les declaracions Oriol Junqueras (ERC), en un míting en què acusava el PSC d’encapçalar l’amenaça més gran per a Catalunya: “Quina capacitat de perdre la raó i els nervis”, ha dit la vicepresidenta del Govern espanyol en referència a la intervenció de Junqueras, que també va demanar aglutinar el vot en ERC per lluitar contra el feixisme: “Memòria democràtica. Quin feixisme?”, ha etzibat Calvo.

La vicepresidenta espanyola també s’ha referit de manera indirecta al referèndum de l’1-O. Ha dit que les properes eleccions del 14-F les urnes hi seran: “Les legals, les legítimes, les correctes, les que espera tothom”, ha assegurat.

Ho ha dit durant un acte sobre memòria històrica en què també ha participat el candidat dels socialistes, Salvador Illa, que ha assegurat que a Catalunya cal una llei de memòria democràtica per millorar les tasques de localització i identificació de les persones desaparegudes durant la dictadura franquista. Els socialistes han alertat que la “dreta reaccionària” vol oblidar aquella època però que l’important és recordar-la per poder avançar cap al futur.

Crida al vot dels indecisos

Com ha fet des de l’inici de la campanya electoral, Illa ha tornat a criticar el govern independentista “de confrontació” i ha demanat als votants dir “prou” per acabar amb 10 anys de “decadència”. Per primera vegada, s’ha adreçat als votants indecisos, i els ha assegurat que l’única manera d’avançar és votar al PSC.