(ACN/redacció) La CUP ha celebrat aquest divendres a la tarda, en un acte a la Terra Alta (Gandesa), que el candidat del PSC, Salvador Illa, vulgui rebaixar-se el sou un 30 % si arriba a president de la Generalitat després de les eleccions a Catalunya 2021. La cap de llista de la formació per Tarragona, Laia Estrada, ha proposat fer-ho extensiu per a “tots els consellers i conselleres”.

“Nosaltres ho podríem assumir perfectament“, ha dit Estrada, que ha qualificat la proposta del socialista de “fantàstica”. La número u per Tarragona dels anticapitalistes ha recordat que els membres del partit “fa anys” que tenen un topall d’ingressos equivalent a 2,6 vegades el salari mínim interprofessional. “Els càrrecs polítics han de tenir sous en consonància amb la majoria de la població”, ha afirmat Estrada.

“No volem un Ibex verd”

En la mateixa trobada, el partit ha reclamat “democratitzar” i “descentralitzar” la producció d’energies renovables com a eix central del seu model de transició energètica, que també defensa l’autoabastiment. “Les grans empreses volen entrar al món de l’energia verda, però no volem un Ibex verd“, ha defensat el diputat de la CUP al Congrés, Albert Botran. Des del Coll del Moro, els cupaires han insistit en la importància d’acostar els centres de producció energètica al punt de consum, una tendència que, asseguren, ara va en “direcció oposada”.