(Redacció / ACN) Els comuns han proposat la creació d’una conselleria de feminisme per al proper govern català. Ho ha explicat la candidata d’En Comú Podem a les eleccions del 14-F, Jéssica Albiach, en un acte sobre feminisme en què han participat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la ministra d’Igualtat, Irene Montero. Albiach ha retret a Pere Aragonès que proposi ara crear una conselleria de feminisme, “quan ja estaven governant i no ho havien fet”.

“Ja toca que a Catalunya hi hagi una presidenta”

L’alcaldessa de Barcelona, que ha participat per quarta vegada en aquesta campanya, ha dit que és “una anomalia democràtica” que encara no hi hagi hagut cap presidenta de la Generalitat de Catalunya. Colau ha defensat la seva tasca al capdavant “d’un govern municipal feminista”. Ha posat d’exemple la creació de la regidoria de Feminismes i LGTBI, amb Laura Pérez al capdavant, o la designació de Sara Berbel com la primera gerent del consistori.

Colau també ha desgranat altres polítiques feministes del seu govern, com les marxes exploratòries perquè les dones participin en les millores dels barris o la reserva del 40 % de les places per a dones en les convocatòries de la Guàrdia Urbana, entre d’altres.

Denuncia d’insults a les xarxes

Albiach ha denunciat que els darrers dies ha rebut diversos insults per xarxes socials on se li ha dit “caixera de supermercat, dona de la neteja i ‘poligonera'”. “Jo no em puc sentir més afalagada”, ha dit Albiach, que ha remarcat que “si no fos per elles, que han estat sostenint la vida i el país, exposant el cos i jugant-se la salut durant la pandèmia, ara no seríem aquí”.

“La pobresa té rostre de dona”

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha defensat “alterar l’estructura de poder perquè les dones puguin exercir-lo”. També ha subratllat que el feminisme ha d’estar present en totes les polítiques públiques: “Regular els lloguers no és una política neutra perquè la pobresa té rostre de dona”, ha posat d’exemple.