(ACN/Redacció) La candidata d’En Comú Podem a les eleccions del 14-F, Jéssica Albiach, ha refredat l’opció de formar una aliança amb la CUP després dels comicis. Ho ha dit aquest divendres al matí en una entrevista al programa ‘El Món’, a Rac1, on ha assegurat que els cupaires pretenen ser la mirada social d’un govern amb Junts per Catalunya: “La CUP estem veient que està més a prop de Junts per Catalunya que de nosaltres ara mateix”.

En canvi, Albiach ha assegurat que ERC està “més a prop” dels comuns que de JxC. Tot i això, ha admès que li preocupa molt que ERC “vulgui pactar” amb la candidatura de Laura Borràs i ha recordat que Oriol Junqueras va dir en una entrevista que si Borràs fos dels republicans li hauria demanat no anar a llistes per la seva imputació. “Per què algú que se suposa que no és bo per anar a la llista d’ERC sí que és bo per ser investit?”, ha demanat.

Preocupació per la “relaxació” de les restriccions

En ser preguntada per les noves restriccions anticovid, Albiach ha admès “preocupació” per la “relaxació”. L’endemà que el govern català anunciés una certa flexibilització en les restriccions i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, les critiqués per “arbitràries”, Albiach ha demanat ser “prudents”. Ha dit que les mesures actuals “són molt dures” i ha afegit que “és necessari que ho siguin”.

Amb tot, ha admès que li preocupa “obrir les restriccions una mica i relaxar-les” just abans d’un jornada electoral “de la qual encara no se sap l’impacte”. Albiach ha afegit que les restriccions haurien d’anar acompanyades d’ajuts.

“Desconcert” per les “picabaralles”

En relació a la pandèmia, Albiach ha dit que no vol “aprofitar la gestió dels governs” per “tirar-se les xifres pel cap”. Amb tot, ha criticat la decisió de l’executiu català d’externalitzar el rastreig de contactes a Ferrovial o el fet de tenir “els preus més alts de l’Estat” que es paguen a la privada per cada pacient d’UCI que s’hi deriva.