Alfred Bosch (ERC) prendrà possessió com a conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència aquest divendres 23 de novembre, segons ha informat l’ACN. Aquell mateix dia hi ha ple a l’Ajuntament, on s’espera que Bosch renunciï com a regidor o que hi vagi ja com a conseller per acomiadar-se dels seus antics companys al consistori. L’encara líder municipal d’ERC substituirà Ernest Maragall, que és el candidat dels republicans a les eleccions municipals del 2019.

Ernest Maragall

Precisament, Ernest Maragall ha comunicat aquest dimarts als seus companys de govern que deixa el càrrec per centrar-se exclusivament en la cursa electoral de Barcelona. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha dit que la renúncia de Maragall “no ha estat cap sorpresa” perquè ja fa dies que es comenta en els mitjans de comunicació. Artadi no ha volgut dir qui serà el relleu i ha deixat la decisió en mans del president de la Generalitat, Quim Torra.

De fet, Maragall encara exercirà com a conseller fins que no acabi el ple del Parlament d’aquest dimecres i dijous, on ha de respondre a preguntes de l’oposició. El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona té previst un gran acte de presentació pública el proper 10 de desembre, que marcarà el tret de sortida a la seva precampanya.