El pacte sobre el futur del 22@, consensuat entre el govern municipal i els agents que conflueixen al 22@, ha rebut una allau de crítiques només 24 hores després de presentar-lo al públic. I algunes de les crítiques arriben des de dins del propi pacte perquè entitats veïnals com la FAVB asseguren que l’han signat de forma “crítica i vigilant”.

En un comunicat, la FAVB apunta sobretot les qüestions relacionades amb l’habitatge. Creuen que l’obligació de fer un 30 % d’habitatge protegit no garanteix “amb prou contundència” que els pisos construïts acabin sent de titularitat pública. A més, lamenten que el pacte continua apostant “per la marca 22@” quan “per a la percepció veïnal és negativa i imposada”.

Comunicat de la FAVB sobre el 22@

L’oposició, en contra

El següent pas que haurà de seguir el pacte per no quedar-se en una mera declaració d’intencions és que el Ple hi doni el vistiplau. La intenció del govern municipal és dur-lo al Ple d’aquest desembre perquè l’oposició hi doni un suport que, per ara, no hi és.

El regidor del PDeCAT Jordi Martí (que va ser a l’acte de presentació del pacte) ha lamentat que el document s’hagi fet “sense diàleg ni acord amb els grups”. Per això, Jordi Coronas (ERC), ha assegurat que “s’ha de mirar amb molta cura perquè alguns canvis poden ser substancials”, mentre que Koldo Blanco (Cs) ha posat en dubte la reserva del 30 % per a habitatge protegit: “En base a quins criteris s’ha fet? No els coneixem”, ha dit.

Per la seva banda, els socialistes han explicat en un comunicat que demanaran al Ple d’aquest divendres que es faci una comissió per assolir un nou consens amb totes les parts. Xavier Mulleras (PP) creu que el futur industrial i tecnològic de Barcelona “no només és el 22@, també és la Verneda industrial i la Marina del Prat Vermell” i, en aquest sentit, demana una “solució global”. La CUP decidirà la seva posició en àmbit de districte.