El Departament d’Economia finalment no retallarà un 30 % la seva aportació al Consorci d’Habitatge de Barcelona. El Departament de Territori i Sostenibilitat va afirmar la setmana passada que la seva intenció era mantenir l’aportació i que ja va demanar a Economia poder mantenir l’aportació de nou milions d’euros al Consorci de l’Habitatge de Barcelona prevista per al 2018. Des d’Economia han assegurat aquest dilluns a betevé que ja van notificar a Territori i Sostenibilitat divendres passat que aquests diners podien quedar al marge de les retallades per complir el dèficit. 

Aquesta comunicació, però, encara no ha arribat a l’Ajuntament.

Colau demana per escrit a Aragonès que mantingui “l’aportació compromesa”

De fet, l’alcaldessa, Ada Colau, ha interpel·lat aquest dilluns el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, per demanar-li que no retalli en habitatge. Després de rebre, fa uns dies, una notificació en què el Departament de Territori i Sostenibilitat anunciava que retallaria un 30 % la seva aportació al Consorci d’Habitatge de Barcelona, l’alcaldessa s’ha adreçat a Aragonès per saber si, des d’Economia, “confirmeu aquesta disminució de recursos”. “Ni l’Ajuntament ni els barcelonins i barcelonines no entendríem cap ajust que pugui posar en perill el dret de tothom a un habitatge digne”, ha advertit Colau.

En la missiva, l’alcaldessa recorda que, tal com ha expressat públicament, “no acceptarà de cap manera una nova retallada en un àmbit tan important com el d’habitatge, que constitueix la principal preocupació dels nostres ciutadans i ciutadanes”.

 

Segons ha pogut saber betevé, el vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, contestarà aquest dimarts al matí a l’alcaldessa per fer-li saber que ha aprovat les extensions pressupostàries que permeten aportar els diners acordats en la reunió de fa dos mesos.