tramvia Glòries

El Grup Municipal de Barcelona en Comú ha registrat una petició a l’Ajuntament per demanar que es convoquin plens extraordinaris als districtes “perquè tiri endavant el procés participatiu del PAM”. La petició arriba dues setmanes després que l’oposició tombés en comissió el Programa d’Actuació Municipal que va presentar el govern de Jaume Collboni; és el full de ruta que marca les actuacions que vol fer l’executiu des d’ara i fins a finals de mandat (2027).

De fet, la condició que van posar els comuns d’Ada Colau per fer una abstenció a la votació del PAM va ser, precisament, que el govern Collboni ampliés el termini de participació ciutadana, cosa que l’executiu va acceptar. Tot i això, el no de TriasxBCN, el PP i Vox (juntament amb l’abstenció d’ERC) va fer que el PAM acabés tombat.

També demanen participació en els plans de districte

En paral·lel, la petició de BComú també demana participació ciutadana en els plans d’actuació de districte (PAD). A través d’una nota de premsa difosa per la formació, el regidor Marc Serra sol·licita “poder contrastar la voluntat del govern amb el conjunt de la ciutadania en un debat públic, transparent i amb les mínimes garanties d’accés a la participació”. En aquest sentit, demana que el termini de debat sigui “de com a mínim tres mesos“.