Tot indica que el govern municipal de Jaume Collboni no aconseguirà aquest dimecres prou suport per al seu full de ruta de mandat, el Programa d’Actuació Municipal. Els grups de TriasxBCN i PP han anunciat que es pronunciaran en contra en la seva aprovació inicial, que s’ha de votar aquest dimecres en la Comissió de Presidència. Per la seva banda, BComú s’abstindrà a canvi que el govern ampliï un mes més el termini de participació ciutadana perquè s’hi puguin fer aportacions, mentre que ERC no ho farà públic fins al mateix dimecres el sentit del vot. Dilluns, la tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, va presentar el PAM i ja va advertir que no tenia encara cap suport garantit.

Si és així, es posa fi a la tramitació d’aquest PAM i per tant no es durà a terme el procés de participació ciutadana per fer-hi aportacions. Ara bé, el govern sí que podrà tornar a portar a votació un nou PAM, i si supera l’aprovació inicial, es donarà el tret de sortida al procés de participació i l’aprovació definitiva en plenari.

TriasxBCN: “És un PAM hereu del model Colau-Collboni”

El portaveu del Grup Municipal de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha considerat que el programa “és hereu d’un model de gestió de ciutat dels últims governs Colau-Collboni“. “És un PAM amb Collboni i sense Colau, però veu i s’inspira de totes aquelles fonts equivocades, que han portat Barcelona allà on no tocava”, ha conclòs. A més, Galbis ha retret al govern que no s’hagi posat en contracte amb el seu grup per negociar el contingut del PAM. “No estem d’acord amb aquesta manera de fer política, de no treballar, de no guanyar-se els vots favorables, o com a mínim les abstencions”, ha etzibat Martí Galbis.

Sirera: “Inclou la unió del tramvia i fa impossible donar-li suport”

El Partit Popular també es mira el PAM com un programa amb pàtina del mandat anterior. El líder del PP a Barcelona, Daniel Sirera, ha apuntat que conté mesures, com ara la unió del tramvia, que “fan impossible donar-li suport”. Sirera ha afegit que “recull nefastes polítiques que han dut Barcelona a una situació límit, polítiques de Colau i Collboni. “No és un PAM, és un pamflet electoral en plena campanya per eleccions catalanes”. A més, Sirera ha reprovat el govern per no haver negociat el document prèviament.

BComú: “Sembla que aquest govern li fa por la participació”

Des dels comuns, Marc Serra, ha comunicat que el seu grup s’abstindrà en la votació del PAM. El govern del PSC ha acceptat allargar un mes el procés participatiu ciutadà, previst entre el maig i el juny, i que ara serà de tres mesos. Serra ha reblat que al document hi veu “moltes renúncies i absències” i ha afegit que “el govern fa aquesta proposta tard, un any després de la investidura, i amb pressa pretén liquidar el debat ciutadà en dos mesos”. “No entenem perquè el govern li té por a la participació ciutadana”, ha dit.

El vot d’ERC, en dubte

Els republicans, en canvi, no han fet públic el sentit del seu vot. El comunicaran dimecres a la Comissió de Presidència on s’ha de votar el PAM. Ara bé, sí que han admès que “les prioritats del PSC per a la ciutat, en molts àmbits no coincideixen amb les prioritats que té Barcelona”, i per això afronten la negociació del PAM com la dels pressupostos, “ser útils a la gent movent el PSC de les seves posicions”.