Joan Subirats BComú

El número dos d’Ada Colau, Joan Subirats, espera tancar aviat el govern de coalició amb el PSC i que el partit de Jaume Collboni pugui incorporar-se al govern municipal “en 15 dies”. En una entrevista al programa ‘El suplement’, de Catalunya Ràdio, Subirats ha considerat “suposable” que Collboni i algun altre regidor socialista siguin tinents d’alcalde en el futur govern de coalició, tot i que ha deixat clar que “no hi ha res conclòs” i que les negociacions continuaran els propers dies.

El número dos de BComú també ha parlat d’un govern “paritari”, terme que ja va utilitzar Collboni per fer referència a “la distribució de competències i responsabilitats“. A falta que comuns i socialistes tanquin l’acord de govern, Subirats és des d’aquest dissabte primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Educació i Participació. “Els ajuntaments no poden estar sense capacitat executiva”, ha explicat.

 

BComú i el PSC volen acord amb ERC

Tot i que Ernest Maragall va deixar clar al ple d’investidura que Esquerra no faria una oposició dòcil, just l’endemà els partits que formaran govern a Barcelona ja li han allargat la mà. El primer tinent d’alcalde, Joan Subirats, ha dit que confia que “tant el PSC com ERC siguem capaços d’anar junts per transformar la ciutat” i superar la política de blocs. Una mirada que també manté la regidora del PSC, Laia Bonet, que assenyala que “per als grans pactes de ciutat haurem de buscar consensos a tot arreu, també a Esquerra”.

Pel que fa al consens intern del futur govern, s’ha fet evident la discordança en aspectes com la instal·lació de la pancarta amb un llaç groc a la façana de l’Ajuntament. Subirats ha recordat que Colau ho proposarà aquest dilluns a la Junta de Portaveus mentre que Bonet ha deixat clar que “no en tots els temes mantenim la mateixa posició Barcelona en Comú i el PSC”.

Una investidura viscuda amb “certa inquietud”

Sobre la investidura d’Ada Colau, Subirats s’ha mostrat “alegre” però reconeix que va viure “certa inquietud” per la “tensió” viscuda tant dins del Saló de Cent, durant la sessió constitutiva de l’Ajuntament, com a la plaça de Sant Jaume, on van coincidir diverses concentracions.