El regidor Manuel Valls s’ha endut una sorollosa xiulada durant el seu discurs al ple d’investidura d’Ada Colau. Els crits d’alguns membres del públic presents al Saló de Cent l’han fet aturar el seu parlament quan ha assegurat que “a Espanya no hi ha presos polítics ni exiliats”. Ha estat un dels moments polèmics, quan el regidor de BCN pel Canvi – Cs ha aprofitat per dirigir-se a Joaquim Forn (JxC).

Valls ha demanat que des de la política es compleixi la Constitució espanyola. La ja reelegida alcaldessa, Ada Colau, ha demanat silenci al Saló de Cent per apaivagar la cridòria: “Des de la discrepància s’ha de garantir que tothom pugui parlar amb llibertat.”

Manuel Valls

Valls ha explicat que han votat amb l’objectiu d’evitar que Barcelona tingués un alcalde independentista: “Només hem demanat això, que és concretés un pacte entre els comuns i els socialistes” i ha destacat que es tracta de tenir “sentit d’estat” i no pas “operacions d’estat”. I ha reblat, dirigint-se a Colau: “Sense nosaltres ni Jaume Collboni vostè no seria alcaldessa”.

La plaça de Sant Jaume dona l’esquena a Valls

Durant el discurs de Manuel Valls, els ciutadans que seguien la investidura a través de les pantalles gegants a la plaça de Sant Jaume, davant l’Ajuntament de Barcelona, s’han girat, com a símbol de rebuig al regidor, i aixecant les mans.