Ada Colau, després de ser reelegida alcaldessa de Barcelona, ha hagut de travessar la plaça de Sant Jaume per anar fins a la Generalitat de Catalunya, on ha estat rebuda pel president Quim Torra. Durant aquest trajecte, desenes de manifestants concentrats a la plaça, molt menys plena que fa quatre anys, han escridassat Colau i li han etzibat “Ada Colau és un frau”, en referència al suport del PSC i els tres regidors de Valls per tirar endavant la seva investidura.

 

Alguns ciutadans que es trobaven a la plaça també han llençat una ampolla amb pintura groga a l’alcaldessa, que no ha arribat a topar amb Colau. No només s’han sentit aquests crits, sinó també “fora, fora” i “amb feixistes sí que es pot”. 

La plaça de Sant Jaume dona l’esquena a Valls

No ha estat només Colau el centre de les crítiques, sinó també Manuel Valls. Precisament quan ha fet el seu discurs, gran part de la plaça s’han girat, donant l’esquena a la pantalla gegant col·locada per seguir la investidura i escenificant, així, el rebuig al regidor de Barcelona pel Canvi – Ciutadans.