Ada Colau, pocs minuts després de ser nomenada nova alcaldessa de Barcelona per als propers quatre anys, ha confessat que aquesta investidura ha estat “difícil” i “d’una manera que no hauríem imaginat”. Colau ha estat investida amb el suport de tots els regidors del PSC i tres dels sis regidors de Manuel Valls, els vots mínims que necessitava per repetir com a alcaldessa, uns vots que, ha dit, “no hem anat a buscar, però que en cap moment hem amagat que ens han incomodat”. 

Ada Colau al ple d'investidura

Colau s’ha mostrat satisfeta de l’acord arribat amb el PSC i el suport aconseguit per Valls, però ha reconegut que “no és un dia exactament feliç”. L’alcaldessa ha retret a Ernest Maragall (ERC) no haver pogut tirar endavant un govern amb una coalició de forces d’esquerres: “Tothom sap que la nostra aposta clara va ser des d’un primer moment: un acord ampli d’esquerres per a Barcelona”.

La líder dels comuns ha defensat el pacte amb PSC i Valls afirmant que “estem convençuts que és el que la majoria de la ciutadania voldria” i que “ho hem intentat, no ha estat factible, però no hi renunciarem”. Colau també ha aprofitat per deixar clar que “no seré en cap cas alcaldessa independentista ni antiindependentista, m’esforçaré per ser l’alcaldessa de tots”.

Ada Colau

Colau, a Forn: “Et reconeixem com a regidor de ple dret”

Colau també ha recordat als presos que esperen la sentència després del judici del procés i s’ha compromès “a fer tot allò que estigui a les nostres mans” per la seva llibertat: “No tindrem descans col·lectivament fins que no sigueu aquí amb nosaltres”. Dirigint-se directament a Joaquim Forn, ha dit “et reconeixem com a regidor de ple dret de la ciutat de Barcelona”.

Escridassada de la plaça de Sant Jaume durant el discurs de Colau

En el moment en què ha aparegut Ada Colau per fer el seu discurs al Saló de Cent després de ser investida alcaldessa, el públic concentrat a la plaça de Sant Jaume ha escridassat l’alcaldessa amb crits de “fora, fora”. Molts dels qui s’hi han concentrat duien estelades i pancartes reclamant la llibertat de Joaquim Forn.

Anna Saliente, sobre l’equidistància que Colau nega: “La neutralitat és el reforç de l’opressor”

La cap de llista de la CUP Capgirem Barcelona, Anna Saliente, ha criticat part el discurs de Colau després de ser escollida alcaldessa de Barcelona. En un moment de la seva intervenció, Colau ha rebutjat amb contundència mantenir-se “equidistant” vers la independència, actitud que li han retret diverses vegades les forces sobiranistes.

A través de Twitter, Saliente ha assegurat que dir-li equidistant a Colau “és pura ironia”, i ha afegit que “en situacions d’opressió, la neutralitat és el reforç de l’opressor“.