regidors ajuntament

El ple de constitució del nou Ajuntament de Barcelona i la investidura de l’alcaldessa ha deixat moltes imatges al llarg de les gairebé cinc hores que ha durat. Des dels instants previs a la plaça de Sant Jaume, fins al final de la sessió, quan Ada Colau ja havia estat investida alcaldessa. Hem recollit les millors fotografies.

Manifestants a favor d'Ada Colau i de Joaquim Forn

A la plaça de Sant Jaume s’hi han trobat dues manifestacions oposades: una de suport a Forn i contrària a la investidura de Colau, i una altra de suport a l’alcaldessa, Ada Colau. La tensió entre ambdós grups s’ha traduït en escridassades i guerres de pancartes.

Ada Colau amb la vara d'alcaldessa

Ada Colau ha lluït la vara d’alcaldessa després de ser investida. Ho ha fet al Saló de Cent de l’Ajuntament, abans dels discursos dels caps de llista.

Joaquim Forn

Joaquim Forn s’ha dirigit al Saló de Cent en el seu discurs durant la constitució de l’Ajuntament. El discurs del número u de JxC s’ha fet esperar ben bé un minut. Mentre es preparava per dirigir-se al públic, els crits de “llibertat” han inundat la sala.

Durant el discurs de Manuel Valls, els manifestants de la plaça de Sant Jaume han xiulat i escridassat l’exministre francès, després que votés a favor de la candidatura d’Ada Colau i decantés la balança de l’alcaldia. A més, s’han posat d’esquena a la pantalla durant el seu discurs.

Manuel Valls

Manuel Valls ha protagonitzat un dels moments polèmics durant el seu discurs. S’ha dirigit a Joaquim Forn i he dit que “a Espanya no hi ha presos polítics ni exiliats.” Això, ha generat una reacció de rebuig entre alguns dels convidats al Saló de Cent.

Ernest Maragall i Elisenda Alamany

Ernest Maragall s’ha envoltat dels membres de la seva candidatura durant tot l’acte i també s’hi ha dirigit a l’hora de fer el seu discurs. Una declaració d’intencions per liderar l’oposició i no formar part del govern de Colau.

Abans de la fotografia oficial dels regidors, un cop han acabat els discursos, la majoria de convidats al Saló de Cent han aprofitat per saludar i abraçar Joaquim Forn. Això, ha allargat lleugerament la sessió. Era el darrer moment en què Forn tenia llibertat de moviment dins l’Ajuntament.

Després de la sessió, els 41 regidors que formen el nou Ajuntament, s’han fet la fotografia tradicional a la nau gòtica. Ha estat l’últim moment que Joaquim Forn ha pogut compartir amb la resta de regidors.

Joaquim Forn torna a la presó

Joaquim Forn s’ha canviat de roba abans de ser traslladat cap a la presó de Soto del Real, a Madrid. Els Mossos d’Esquadra l’han custodiant fins a Brians 2, on ha fet el canvi de custodia amb la Guàrdia Civil, que ha estat qui l’ha traslladat a la presó madrilenya.

Alguns manifestants han llançat papers, una ampolla i pintura groga a la comitiva formada per l’alcaldessa i els regidors. També han rebut una forta escridassada mentre travessaven els metres que separen l’Ajuntament i la Generalitat.

Quim Torra i Ada Colau

Ada Colau, investida com alcaldessa, ha saludat Quim Torra durant la recepció tradicional al Palau de la Generalitat. És el segon cop que Colau fa aquest passeig. Fa quatre anys, el president a Palau era Artur Mas.

Manuel Valls nega la mà a Quim Torra

Una altra imatge destacada de la tarda ha estat durant la recepció dels regidors a la Generalitat. Manuel Valls ha negat la salutació al president Quim Torra i li ha retret alguna cosa que no ha quedat enregistrada.

Ada Colau signa els primers decrets

L’acte ha acabat formalment quan l’alcaldessa reescollida, Ada Colau, ha signat els primers decrets en el càrrec.