L’alcaldessa de Barcelona ha signat aquest dissabte els primers decrets del mandat per donar continuïtat a l’estructura organitzativa del govern municipal. Ho ha fet després de prendre possessió del càrrec. Es tracta d’un govern municipal provisional, en espera d’acabar de tancar el pacte amb el PSC.

Segons han explicat fonts municipals el nou govern (provisional) té quatre tinències d’alcaldia. La primera encapçalada per Joan Subirats, que estarà al capdavant de l’àrea de Cultura, Educació i Participació. Janet Sanz, consta com a segona tinenta d’alcaldia, a l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat. La tercera tinença d’alcaldia és per a Laura Pérez, que continua al capdavant de l’àrea de Drets Socials i Feminisme i la quarta per a Jordi Martí, a l’àrea de Treball, Economia i Planificació Estratègica.

Organigrama del govern provisional d'Ada Colau

Regidories i comissionats

Pel que fa a les regidories, queden de la següent manera: el regidor de Presidència, Aigua i Energia i Mobilitat serà, de moment, Eloi Badia. Gemma Tarafa encapçalarà la regidoria de Salut i Diversitat Funcional. Lucia Martín estarà al capdavant d’Habitatge i Rehabilitació i Marc Serra a la regidoria de Transparència i Drets Civils. El regidor de Territori i Districtes serà Jordi Rabassa.

L’alcaldessa també ha signat un decret per designar els comissionats de les diverses àrees. A Seguretat repeteix Amadeu Recasens, Miquel Àngel Essomba a Educació i Frederic Ximeno a Ecologia. La comissiona d’Esports continuarà sent Marta Carranza i la d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat, Lola López. Al capdavant de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació hi haurà, de moment, José Luís Gómez i com a comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum s’ha designat Álvaro Porro. Francesca Bria se situarà al capdavant de Tecnologia i Innovació Digital.

Les regidores de districte

Pel que fa a les regidories i delegacions sectorials queden de la següent manera: a Ciutat Vella s’hi ha designat Jordi Rabassa. Al districte de Sants Montjuïc, Laura Pérez i a les Corts i Horta-Guinardó, Marc Serra. Eloi Badia continua, de forma provisional, al capdavant del districte de Gràcia i a Sarrià-Sant Gervasi, hi haurà Joan Subirats. Janet Sanz renova, de moment, al districte de Nou Barris i Gemma Tarafa s’estrena a Sant Andreu. Per acabar, Lucía Martín, estarà al capdavant del districte de Sant Martí.

Finalment, l’alcaldessa també ha nomenat els presidents i presidentes dels òrgans de govern dels organismes autònoms municipals i les entitats públiques empresarials que formen part de l’Ajuntament. A l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, Urbanisme i Paisatge Urbà i Qualitat de Vida hi ha Janet Sanz. Joan Subirats repeteix a l’Institut de Cultura i també estarà al capdavant de l’Institut Municipal d’Educació. A l’Institut Municipal d’Informàtica, al d’Hisenda i al de Mercats hi ha Jordi Martí. Gemma Tarafa encapçalarà l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, i Laura Pérez, el de Serveis Socials i també el d’Esports. Finalment, Lucía Martín serà la presidenta de l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació.