El cap de llista del PSC, Jaume Collboni, ha defensat que el govern de coalició de Barcelona en Comú i el PSC tindrà “tota la legitimitat democràtica”. En el seu discurs durant la sessió constitutiva de l’Ajuntament, el líder socialista ha criticat els líders polítics que acusen Ada Colau per haver acceptat els vots de Manuel Valls en la investidura. “Ja n’hi ha prou de mesurar la legitimitat dels governs en funció de si són o no de la nostra simpatia”, ha dit Collboni, que tot seguit ha llançat una pregunta en clara al·lusió als partits independentistes. “O és que el president de la Generalitat va guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya?”

 

Jaume Collboni també ha tingut paraules pel “moment d’excepcionalitat política” que, creu, viu Barcelona, fent referència a “la presència del senyor Forn i la manifestació absolutament comprensible en solidaritat als seus companys”. Ha lamentat que els líders independentistes com Joaquim Forn (JxC) hagin acabat a la presó per “la constatació d’un fracàs“. “No vam ser capaços de donar espai a la paraula, al diàleg, i la judicialització n’ha pres el relleu”, ha conclòs.

Jaume Collboni

La investidura d’Ada Colau ha estat possible gràcies als vots favorables del PSC i de tres dels regidors de la plataforma de Manuel Valls. Collboni ha agraït de nou la “generositat” de l’ex-primer ministre francès i ha allargat la mà als altres grups municipals per arribar a acord al llarg del pròxim mandat: “Els millors anys de Barcelona encara han d’arribar”.