La comissió conjunta que celebra l’Ajuntament abans del plenari d’abril ha escenificat una picabaralla de nou entre els grups de l’oposició i el govern municipal. La tensió ha esclatat durant el debat d’un punt referent a l’empresa pública B:SM, ja que no hi ha participat el seu president, Eloi Badia, sinó que ha defensat l’actuació municipal un tècnic. Per això, l’oposició en bloc —a excepció de la CUP— han titllat de “falta de respecte” l’actitud del govern d’Ada Colau i ha forçat un recés de 10 minuts per decidir si se suspenia la comissió.

La casualitat ha volgut que, durant el recés, l’oposició s’ha reunit en una sala just al costat d’on estaven reunits els membres del govern municipal. Finalment, la comissió conjunta s’ha reprès després del recés amb la presència d’Eloi Badia, a banda de tres membres més de l’executiu Colau: el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner; el regidor d’Empresa, Agustí Colom, i la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin.

Aquesta és l’última comissió del mandat, abans del plenari del mes d’abril (que es farà el 3 de maig). Coincidint amb la campanya de les eleccions generals, es va decidir que la comissió aglutini el contingut de totes les comissions permanents del Consell Municipal; és a dir, en una sola sessió es debatran els punts de les comissions de Presidència, de Drets Socials, d’Economia i d’Ecologia. Alguns grups de l’oposició s’havien mostrat contraris a condensar les quatre comissions en una.